Räkna ut din besparing
Produkt Kedjehjul
Kund SCA Munksund

SCA Munksund månar om tid och personal

SCA:s pappersbruk i Munksund, Piteå, är en av Nordic Quick Systems äldsta kunder. På bruket produceras papper av högsta kvalité för vidareförädling till olika typer av förpackningar.

Utmaning

Tidigare innefattade ett underhåll på kedjehjulen i Munksund att kedjan behövde kapas, en brandvakts närvaro, lyfthjälpmedel och riskfylld hantering av tunga maskinkomponenter.

Lösning

De första kedjehjulen med utbytbara delar installerades på bruket i slutet av 2015. Sedan dess har SCA Munksund ersatt traditionella kedjehjul med Nordic Quick Systems patenterade hjul i allt från barkriven och sedimenteringsskrapan, till upptiningen och inmatningen.

Resultat

Underhållet på t.ex. upptiningen tog tidigare 2-3 dygn, men tar numera endast en halv dag. Lösningen är väldigt uppskattade av underhållsmekanikerna, vars ergonomi och säkerhet har förbättrats. Vidare är Nordic Quick Systems slitagevarnare ett uppskattat inslag.

” Det finns ju alltid en öppen sida på kedjehjulet som vi har åtkomst till. På så vis är det enkelt att byta ut eller rotera tand för tand. På upptiningen tog det tidigare 2-3 dygn att genomföra ett underhåll på kedjehjulen. Med Nordic Quick Systems kedjehjul tar det endast en halv dag. Dessutom behöver vi ingen brandvakt eller några lyfthjälpmedel. ”
Michael Nordqvist, underhållsplanerare på SCA Munksund

Underhållstiden har reducerats från 2-3 dagar till en halv dag, tack vare Nordic Quick Systems patenterade kedjehjul.

Läs fler kundcase