Räkna ut din besparing
15.01.2020

Nordic Quick Systems satsar globalt

Nordic Quick Systems, som har utvecklat ett kedjehjul med roterbara och utbytbara slitagedelar, befinner sig i en spännande expansionsfas. Bolaget, med säte i Piteå, har utökat sitt produktutbud, gjort ett komplett ansiktslyft och förstärkt sin säljstyrka.

Kedjehjulen som Nordic Quick Systems har utvecklat lanserades 2015. Sedan dess har de levererats till många industriella verksamheter, såsom bland annat sågverk, värmeverk och pappersbruk, runtom i Norden. Den patenterade lösningen genererar snabbare, säkrare och billigare underhållsarbete för tung industri.

På senare tid har bolaget påbörjat utvecklingen av nya produkter för att bättre kunna tillgodose kundernas behov. I december 2019 lanserades en slitagevarnare som informerar kunden när slitagedelarna på kedjehjulen bör roteras eller bytas. Bolaget har även mottagit 75 000 kr från LIGHTer, en branschöverskridande arena med syfte att stärka konkurrenskraften och skapa hållbar tillväxt för den svenska industrin, för att utveckla en ny typ av kedja.
– I vår agila organisation finns det stora möjligheter att innovera och snabbt anpassa vårt produktutbud efter kundernas utmaningar. Vår patenterade lösning går att applicera på all möjlig typ av kedjedrift, samtidigt som vi ser stor potential i kompletterande produkter. Det är otroligt kul att LIGHTer har valt att finansiera ett av våra projekt. Vi ser fram emot att kunna lansera den nya kedjan under 2020, säger Sammy Pergament, delägare och sälj- och marknadsansvarig.

Under sommaren 2019 tog Nordic Quick Systems in fem miljoner kronor från nio investerare. Sedan dess har bolaget bland annat skapat ett nytt kommunikationskoncept i samarbete med varumärkesbyrån Oh My.
– Det känns riktigt spännande att klä bolaget i en ny, fräsch kostym. Samarbetet med Oh My genererar också helt nya sätt att oss an våra kunder. Vi har exempelvis lanserat en besparingskalkylator på vår hemsida, vilken pedagogiskt visualiserar lönsamheten i en investering i våra kedjehjul, fortsätter Sammy Pergament.

För att öka takten ytterligare har Nordic Quick Systems även rekryterat en erfaren säljare, Eva-Lena Bergkvist, som i första hand kommer att adressera den svenska marknaden. Bolaget har dessutom inlett dialoger med återförsäljare och potentiella licenstagare utanför Sveriges gränser.
– Vi upplever just nu ett mycket positivt momentum och alla nämnda aktiviteter gör att vi i allra högsta grad känner oss redo att ta oss an en global marknad, avslutar Sammy Pergament.

Läs fler nyheter