Räkna ut din besparing
17.03.2022

Kapitalinjektion för fortsatt expansion!

Nordic Quick Systems grundades 2019 och baserade då sin verksamhet på ett patenterat kedjehjul som ökar effektiviteten och säkerhet för kunderna inom bl.a. papper- och massa-, sågverks-, värmeverks- och stålindustrin. Nu, tre år senare, har bolaget lanserat två till produkter, har ytterligare tre under utveckling, och har kunder runtom i hela Europa. För att driva på innovations- och försäljningstakten ännu mer, har bolaget tagit in sammanlagt nio miljoner kronor.

 

  • Vi har hittat en unik nisch, inom vilken vi kostnadseffektivt kan utveckla nya produkter som genererar ett stort värde för våra kunder. Nu plockar vi in nytt kapital från en kombination av befintliga och nya ägare, samt lånefinansiärer, vilket gör att vi kan rekrytera fler kollegor, utöka vårt produktutbud och ta oss in på nya marknader, säger Sammy Pergament, VD på Nordic Quick Systems.

 

Förra räkenskapsåret tripplade bolaget omsättningen och även i år ser tillväxten stark ut. De nya investerarna utgörs av GAEU Ventures, som är sprunget ur GAEU Consulting, Rikard Westlund, grundare av IT-mästaren, Peter Nordlund, VD för Box Modul, samt bolagets befintliga styrelseordförande, Mikael Näslund, med ett förflutet på bl.a. Aktieinvest. Bland de tidigare ägare som deltagit i denna nyemission finns bl.a. Partnerinvest, Lunova och Saminvest.

 

  • I GAEU Ventures letar vi efter starka team med förmåga att bygga skalbara bolag utifrån behovsmotiverad, innovativ teknik med rejäl internationell marknadspotential. I Nordic Quick Systems fann vi allt detta och åtskilligt mer därtill. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med teamet under bolagets tillväxtresa, säger Roland Vilhelmsson, VD på GAEU Ventures.

 

  • Intresset för nyemissionen har varit över all förväntan och vi har till och med varit tvungna att tacka nej till några investerare. Nu får vi dock in en riktigt skicklig investerarkvartett som kommer att kunna tillföra mycket energi och visdom på vår resa, avslutar Sammy Pergament.

Läs fler nyheter