Räkna ut din besparing
02.02.2021

Förvärv av verkstadsbolag och tillsättning av en ny VD

Nordic Quick Systems har förvärvat Nordic Wear Parts AB för att kunna tillgodose det ökande intresset för bolagets produkter. Samtidigt tillträder Sammy Pergament som ny VD.

 

Fram till nu, har Nordic Quick Systems, som bl.a. har lanserat ett patenterat kedjehjul, varit ett utvecklings- och försäljningsbolag. Dock upplever bolaget en tilltagande efterfråga på sina produkter, både i Sverige och utomlands, vilket har skapat ett behov om att även tillverka produkterna på egen hand. Därför har Nordic Quick Systems förvärvat Nordic Wear Parts – en mekanisk verkstad som tidigare har varit Nordic Quick Systems primära leverantör.

 

  • Det här är ett strategiskt förvärv med många uppenbara fördelar. Vi kommer nu att kunna optimera produktionsanläggningen utifrån just våra produkters behov, samt äga produktionskunskapen, vilket är centralt då vi framgent vill arbeta med att licensiera ut våra patent. Vidare finns det redan ett etablerat samarbete parterna emellan, varför sammanslagningen förväntas kunna genomföras med minsta möjliga insats, säger Mikael Näslund, styrelseordförande i Nordic Quick Systems.

 

Den som har fått i uppdrag att leda den nya satsningen är Sammy Pergament. Han har en gedigen erfarenhet av att driva bolag i expansiva faser och har varit med på Nordic Quick Systems resa sedan starten.

 

  • Nordic Quick Systems befinner sig i en riktigt spännande fas. Bolaget har på bara två år gått från att vara en lokal aktör som tillhandahöll en produkt, till att idag vara en internationell spelare med fokus på att effektivisera underhållsprocessen inom tung industri. Det ska bli riktigt kul att ta sig an denna roll och jag ser fram emot att börja jobba med mina nya, kompetenta kollegor från Nordic Wear Parts, avslutar Sammy Pergament.

Läs fler nyheter