Räkna ut din besparing
21.10.2021

En av Sveriges främsta startups…igen!

Nordic Quick Systems är för andra året i rad med på Ny Tekniks prestigefyllda 33-lista över Sveriges främsta startups. Genom årens gång har bolag såsom bl.a. Spotify, iZettle, Mojang och Northvolt varit med på listan.

 

Ny Teknik har varje år sedan 2008 genomlyst hundratals lovande teknikbolag i Sverige och utsett de 33 främsta. För att komma med på listan får bolagen bl.a. vara högst sju år gamla, samt ha en egen tekniska innovation med internationell potential. Vidare måste de kunna uppvisa att de förhåller sig till FN:s hållbarhetsmål.

 

Nordic Quick Systems, som grundades 2019, var med på listan redan förra året. För att få komma med en andra gång, kräver Ny Teknik att det aktuella bolaget kan påvisa flera tydliga framsteg.

 

  • Det är otroligt smickrande att återigen få synas på denna lista tillsammans med så många innovativa och spännande bolag. Sedan förra året, har vi bl.a. lanserat två nya produkter, trefaldigat omsättningen och exporterat till sammanlagt fyra marknader, vilket verkar ha värdesatts av juryn, säger Sammy Pergament, VD på Nordic Quick Systems.

 

Nordic Quick Systems erbjöd initialt endast en produkt, kedjehjul med utbytbara slitagedelar, men har på sistone lanserat matarvalsar och skivsåll med liknande koncept som kedjehjulen, samt har ytterligare produkter under utveckling.

 

  • Det finns gott om maskinkomponenter som roterar, utsätts för ett högt slitage och är svåra att underhålla. Vi har bestämt oss för att optimera utformningen av dessa för att säkerställa att underhållsprocesserna inom industrin blir effektivare, säkrare och miljövänligare, avslutar Sammy Pergament.

Läs fler nyheter