Räkna ut din besparing

Patenterat kedjehjul

Nordic Quick Systems levererar kedjehjul av högsta kvalitet och precision. Alla kedjehjul tillverkas på beställning och anpassas efter kundens behov. Med roterbara och utbytbara slitagedelar kan vi ersätta all typ av kedjedrift för industriell verksamhet.

Slitagevarnare

Från och med december 2019 levereras alla våra kedjehjul med slitagevarnare. En slitagedel för respektive drev har utrustats med markeringar på sidorna. När slitaget når dessa markeringar bör slitagedelarna roteras eller bytas, för att undvika risken för haveri. Slitagevarnaren gäller ej USA, Kanada och Japan.

Allt började med en idé om förenkling. Att byta ut ett helt drev bara för att tandluckorna var slitna kändes som ett rent slöseri. Resultatet blev starten av Nordic Quick Systems.

Sedan 2015 utvecklar vi kedjehjul med segment som går att rotera och byta ut. Med vår lösning kan maskinunderhåll genomföras medan både kedja och hjulkropp sitter kvar på transportören. Kortare underhållsstopp, ökad lönsamhet och högre säkerhet för personalen är bara några av vinsterna.

Våra produkter utvecklas i norra Sverige, en region starkt förknippad med välmeriterad tung industri. Målet är att vårt patenterade kedjehjul ska bli en ny branschstandard som effektiviserar industrin. Inte bara i Sverige, utan i hela världen.

Ökad effektivitet.

• Maximerad produktionstid.
• Minskade personalkostnader.
• Bibehållen linjering.
• Inga lyfthjälpmedel.
• Ingen brandvakt.

Förbättrad säkerhet.

• Eliminerad brandrisk.
• Förbättrad ergonomi.
• Minskad tapp- och klämrisk.

Produktspecifikation

  Typ av kedjehjul

  Transportörkedjehjul, rullkedjehjul, drivtrummor, släta vändhjul m.fl. Hjulkroppen levereras som standard delad, men kan även tillverkas solid. Kedjehjulen kan utrustas med lagrat nav eller spännelement.

  Storlek

  Nordic Quick Systems tillverkar kedjehjul i alla storlekar, oavsett diameter, tjocklek och nav.

  Kedjetyp

  Vi kan leverera kedjehjul för merparten av alla kedjetyper.

  Material

  Kedjehjulskroppen tillverkas oftast i allmänt konstruktionsstål, S355J. Slitagedelarna tillverkas primärt i slitplåt med nominell hårdhet på 400-500 HBW, alternativt teknisk plast. Alla materialval anpassas efter kundens önskemål.

  Tillbehör

  Slitagedelarna och hjulhalvorna fästes med Nord-Lock-brickor (gäller ej slitagedelar i plast) och 12.9-skruvar.

  Kontur

  Slitagedelarnas kontur håller högsta precision för att säkerställa en skonsam och säker kedjedrift.

  Övrigt

  Alla delade kedjehjulskroppar är utrustade med stödklackar mellan hjulhalvorna, vilket säkerställer optimal delning. För att eliminera nötningsrisken är kedjehjulskroppen alltid något smalare än sina slitagedelar.

Ladda ner installationsmanual Ladda ner produktspecifikation

Ta reda på hur mycket du kan spara genom att byta till våra kedjehjul

Räkna ut din besparing